Ön Çapraz Bağ
Ön çapraz bağ diz ekleminde bulunan oldukça önemli...
Temmuz
Menisküs ameliyatı; yırtığın bırakılması durumunda ek hasarlara neden olacağı durumlarda veya bazı menisküs yaralanmalarında cerrahi dışı tedavi yöntemleri uygulanmasına rağmen iyileşememesi durumunda uygulanmaktadır. Menisküs yaralanmaları ya da yırtıkları kişide ağrı, ödem ve şişlik gibi şikayetlerin yanı sıra hareket kısıtlılığına da neden olmaktadır. Bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.
Menisküs ameliyatı hastanın durumuna göre 4 farklı şekilde uygulanabilmektedir. Bunlar aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir;
Menisküs ameliyatı yırtığın alındığı durumlarda 15-30 dakika, dikildiği durumlarda yaklaşık 1 saat sürmektedir. Bu süre cerrahın deneyimi ve teknik detaylar ile farklılıklar gösterebilmektedir.
Menisküs ameliyatı öncesinde hastanın genel sağlık durumunun değerlendirilmesi, hali hazırda kullandığı ilaçların düzenlenmesi ve ameliyat bölgesinin çeşitli radyolojik görüntüleme sistemleri ile incelenmesi gerekmektedir.
Menisküs ameliyatı sonrası iyileşme sürecinde yara bakımının yanı sıra hastanın hareketlerini doğru şekilde düzenlemesive bağışıklık sistemini güçlü tutması gerekmektedir. Oldukça güvenilir bir şekilde uygulanan ameliyat öncesinde 6-8 saat herhangi bir şey yenilip içilmemelidir. Aynı zamanda hastanın ameliyat öncesi süreçte sigara kullanmaması büyük önem taşımaktadır.
Ameliyat sonrası iyileşme süreci kısa olmakla birlikte doktor önerilerine uymak çok önemlidir. Ameliyat bölgesinde morarma ya da kan birikmesi gibi durumlar doktor kontrolü altında iyileştirilmektedir. Bazı hastalar aynı gün hastaneden taburcu olabilmekte; bazı hastalar ise bir gün hastanede kalmaktadır. Ameliyat sonrasında koltuk değneği kullanımı sadece dikiş yapılan hastalarda önerilmektedir ve yaklaşık 4-6 hafta koltuk değneğinin kullanılması gerekmektedir.
Menisküs ameliyatı sonrası bağışıklık sistemi güçlü tutulmalı, alkol ve sigara tüketilmemelidir. Ağrı kontrolünün sağlanması amacı ile doktor önerilerine uyulmalıdır.
Öncelikle doktorunuzun önerilerine uymalısınız. Biz hastalarımız menisküsün alındığı durumlarda; İlk 3 gün hasta kişisel bakım ve tuvalet ihtiyacı için rahatça ayağa kalkabilir, ofiste çalışabilir. Bu dönemde diz üzerine buz uygulaması çok önemlidir. 3-10 gün sakin bir hayat yaşanmalı, 10-20 gün arasında günlük yaşama dönülebilmektedir. 1. Ay sonrası koşulara izin verilmektedir.
Menisküsün dikildiği durumlarda koltuk değneği ile 3 hafta yarım, 3 hafta ¾ yük vermesine izin veriyoruz.
Aynı zamanda ameliyat bölgesinde pansuman kanama olmadığı sürece değiştirmiyoruz. Bu sürede mutlaka antiembolik çorap veriyoruz. Banyo yapıp yaranın ıslatılmasını da kesinlikle istemiyoruz. Aksi halde enfeksiyona maruz kalınabilmektedir. 7-10 gün sonunda pansuman ve bantlar çıkarılmakta, yara uygunsa duşa izin veriyoruz. Hasta 20 gün sonra denize girebilir. 1 ay sonra hamam, havuz, sauna izni verilmektedir.
Menisküs ameliyatı egzersizleri: ilk evrede hafif hareketlerden oluşmalıdır. Ameliyat edilen dizin üzerine fazla yük bindirmeyecek ya da zorlamayacak hareketler uygulanmalıdır. Bu süreçte doktorun önerdiği egzersizler eklem açıklığının yeniden kazandırılması için uygulanmaktadır. Bu süreçte uygulanan egzersizler aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir;
İstanbul menisküs ameliyatı merkezleri oldukça fazla olmakla birlikte ameliyatı uygulayacak doktorun yeteneği ve tecrübesinin daha önemli olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda merkez seçiminde sterilizasyon durumu da değerlendirilmelidir. Menisküs ameliyatı ile ilgili detaylı bilgi için; 0 212 241 25 25 numaralı telefonu arayınız.
161
Ön çapraz bağ, diz ekleminde femur ve tibia kemiklerini birbirine ...
Her insanın en temel hareket aktivitesini kısıtlayan ve olumsuz etkileyen ...
Artroskobik cerrahi de eklem içine küçük bir delikten bir kamera ...